Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Середа, 3 серпня 2016, 12:40

На Грибовицькому сміттєзвалищі встановлять відеокамери

Грибовицьке сміттєзвалище

На сміттєзвалищі встановлять 4 металевих вишки висотою від 8 до 20 м із відеокамерами та термографічними камерами.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, сьогодні під час засідання позапланової міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, було вирішено приступити до стабілізації полігону, а також посилити охорону Грибовицького сміттєзвалища.

Адже через пожежі на сміттєзвалищі, які були зафіксовані з 26 до 31 липня, є загроза зсуву схилу та витоку інфільтрату з басейнів за межі дамб.

"Після 30 травня, на жаль, ситуація не покращується, а погіршується. Має місце часте займання, схил дестабілізований, є небезпека нових зсувів сміття з потраплянням цього сміття в озера інфільтрату, внаслідок чого інфільтрат може вийти за межі дамб. Тому ми звернулись до комісії з надзвичайних ситуацій щодо вжиття першочергових заходів зі стабілізації цього схилу. Комісія прийняла рішення почати роботи зі стабілізації полігону", – заявив директор ЛКП "Збиранка" Володимир Занік.

За словами завідувача кафедри інженерної геодезії НУ "Львівська політехніка" Анатолія Церклевича, на сміттєзвалищі виявлено тріщину на західній частині схилу, довжиною 80 м, глибиною – 4 м, виконання будь-яких робіт поблизу схилу є небезпечним, і слід негайно його стабілізувати.

Щодо охорони полігону, то комісія вирішила підсилити "Муніципальну дружину", яка охороняє сміттєзвалище. Також тут планують встановити 4 металевих вишки висотою від 8 до 20 м, на яких будуть відеокамери та термографічні камери.

"Роботи розпочались, вже залили фундамент під ці вишки. Доступ до зображення з камер будемо мати ми і зображення буде виведено у Центр безпеки міста, де диспетчери будуть спостерігати за станом полігону, чи нема займань, чи нема сторонніх людей", – наголосив Володимир Занік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.