Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сірка

Четвер, 4 серпня 2016, 12:38

Екологи виявили значне забруднення на території Новороздільської "Сірки"

Сірка

З 6 до 21 липня екоінспекція провела перевірку території Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка". 

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екологи відібрали скиди зворотних вод з території підприємства в річку Дністер та ґрунти на майданчику з гудронами.

Відтак, у результаті досліджень було виявлено перевищення норм гранично допустимих таких речовин:

- скид зворотних вод з території "Сірки" в Дністер: фосфати в 15,7 раз, біохімічне споживання кисню в 2,4 рази, хімічне споживання кисню в 6,6 рази, залізо загальне в 1,6 рази, кисень розчинений 3,37 мг/дм³ при нормі не менше 4,0 мг/дм³;

- скид зворотних вод східним каналом в Дністер: сульфати в 3,8 рази, сухий залишок в 3,1 рази, завислі речовини в 2 рази, нітрити в 2,6 рази, фосфати в 22,4 рази, залізо загальне в 12,8 рази, марганець в 8,1 рази, кадмій в 2,7 рази, цинк в 20,5 разів, кобальт в 5 разів, мідь в 6,5 рази, кисень розчинений 1,4 мг/дм³ при нормі не менше 4,0 мг/дм³.

Зазначимо, аналізуючи стан річки Дністер нижче скидів зворотних вод з території "Сірка", екологи виявили, що внаслідок забруднення з території підприємства збільшується в поверхневих водах річки аніонно-катіонний склад, важкі метали, зокрема сульфати, мінералізація, фосфати, залізо загальне, марганець, цинк, мідь та кобальт.

Крім цього, в пробі ґрунту, відібраній на південь від місця зберігання гудронів, інспекція побалила перевищення концентрацій нафтопродуктів у 11,8 разів, кадмію в 4,7 рази, свинцю в 2,7 рази та сульфатів в 41,9 раз.

Додамо, Варіанти в рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, зокрема, з'ясували, що на території ДГХП "Сірка" функціонує несанкціоноване сміттєзваилще. Туди вивозить сміття фірма, наближена до екс-народного депутата.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.