Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісу

П'ятниця, 5 серпня 2016, 16:08

Львівські посадовці організували схему незаконного експорту лісу

вирубка лісу

Зловмисники незаконно вирубували та вивозити за кордон цінні породи дерев.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Керівник підрозділу Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, працівник Державної фітокарантинної служби, екс-працівник Галицької районної адміністрації, банківські працівники, адвокат, три керівники приватних підприємств та три мешканці Волинської області організували схему незаконного вирубування лісу та експорту за кордон.

Зокрема, у Львівській та Волинській областях вони створили шість фіктивних фірм та на підставі фіктивних документів про походження лісу, отримали більше 200 сертифікатів із підписами та мокрими печатками Львівського ОУЛМГ, що дозволило їм вивозити ліс за кордон.

Відтак, було легалізовано понад 12 тисяч кубів незаконно зрізаного та викраденого лісу різних порід, що складає близько 200 вагонів деревини, вартістю 30 млн грн. Ліс експортували до країн Євросоюзу, зокрема у Польщу, Голландію, Італію, Чехію та Латвію.

Як наголосили у прокуратурі, для заниження митної вартості експортованого лісу, зловмисники уклали контракти із п'ятьма офшорними компаніями, які зареєстровані у Панамі, Британських Віргінських островах та Республіці Беліз.

Окрім цього, злочинці за 10 тис грн продавали сертифікати про походження лісу іншим фірмам, які мали викрадений ліс, однак у яких не було законних документів про його походження.

Під час обшуків у справі правоохоронці вилучили печатки фіктивних фірм-експортерів,печатки підприємств Польщі, куди експортувався ліс, понад 40 банківських карток, через які зловмисники отримували гроші від продажу лісу, підготовлений до експорту ліс з нанесеними електронними бірками держлісгоспів.

Зазначимо, що у єдиній електронні базі обліку деревини за цими ж номерами значаться дерева інших, менш цінних порід (сосна, вільха, бук). 

Наразі у Галицькому районному суді розглядається питання про арешт посадовця обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, просто під Львовом завдяки махінаціям вирубують здорові буки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.