Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво

П'ятниця, 12 серпня 2016, 11:07

Забудову на вулиці Снопківській у Львові вимагають визнати незаконною

будівництво

Прокуратура вимагає скасувати реєстрацію права власності на самобуд, що на вул. Снопківській, 18-а.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, 10 серпня Львівська місцева прокуратура №1 подала позов до Господарського суду Львівської області щодо скасування реєстрації права власності на житлові та нежитлові приміщення самочинно збудованого багатоквартирного будинку, що на вул. Снопківській, 18-а у Львові загальною площею понад 3000 кв.м.

Як зазначили у прокуратурі, право власності на будинок було незаконно надано на підставі ухвали Залізничного районного суду від 18.09.2015 про затвердження мирової угоди між фізичними особами.

Апеляційний суд довів, що ухвала була прийнята з порушенням норм матеріального права, а відтак її дію скасували.

Однак, коли ухвалу Залізничного районного суду ще не скасували, фізична особа, за якою судом 1-ї інстанції визнано право власності на будівлю, здійснила реєстрацію права власності на приміщення будинку та внесла його до статутного фонду одного із підприємств.

Відтак, оскільки судове рішення, на підставі якого надано право власності на будинок, скасовано, прокуратура наполягає на скасуванні подальшої реєстрації права власності.

Нагадаємо, Залізничний районний суд Львова визнав законним будівництво багатоповерхового житлового будинку, що на вул. Снопківській, а також дав дозвіл на введення його в експлуатацію у січні цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.