Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 15 серпня 2016, 11:28

У пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі звинувачують трьох посадовців "Збиранки"

Грибовицьке сміттєзвалище

Прокуратура подала до суду на трьох посадовців ЛКП "Збиранка", яких звинувачують у обвалі відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Відтак, прокуратура повідомила про підозру трьом посадовцям ЛКП "Збиранка" у порушенні правил екологічної безпеки, що призвело до загибелі людей, та у службовій недбалості.

Досудовим розслідуванням щодо обвалу схилу на Грибовицькому сміттєзвалищі, яке відбулося 30 травня, було встановлено, що посадовці комунального підприємства порушували вимоги правил експлуатації полігонів побутових відходів. 

Зокрема, сміттєзвалище використовували без затвердженого проекту, не забезпечували ущільнення та перешарування ізолювальним матеріалом  складених відходів через що під обвалами сміття загинули троє рятувальників  та зник безвісти службовець ЛКП "Збиранка".

Наразі прокуратура скерувала до суду клопотання щодо тримання під вартою усіхпідозрюваних, а досудове розслідування триває.

Нагадаємо, за факом обвалу сміття порушено кримінальне провадження: проведено більше 600 допитів.

Також нещодавно екоінспекція оприлюднила результати перевірки ЛКП "Збиранка" з 2011 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.