Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Четвер, 18 серпня 2016, 10:54

На Львівщині створять 81 об’єднану громаду

Львівщина

Перспективний план об’єднання територіальних громад включатиме у себе 81 громаду.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив радник голови Львівської ОДА з питань децентралізації Віталій Корецький, доопрацьований проект перспективного плану, який включає створення 81 громади, невдовзі буде подано на розгляд депутатських комісій та подальше затвердження Львівською обласною радою.

За його словами, основною метою доопрацювання перспективного плану було не допустити створення дрібних і фінансово неспроможних громад.

"Проектом передбачено створення 39-ти міських, 20-ти селищних та 22-ох сільських громад. Так, 70% громад об’єднають 6 і більше органів місцевого самоврядування, що дозволяє уникнути подрібненості. Це, безумовно, позитивно відіб’ється на інфраструктурі, а також на кадровій та фінансовій спроможності ОТГ", – зазначив Віталій Корецький.

Станом на 17 серпня на Львівщині є 25 ініціатив із створення об'єднаних громад.

Нагадаємо, нещодавно Віталій Корецький планував створити у області 95 громад. А станом на сьогодні на Львівщині створено 15 громад. Ще одна, Ходорівська громада, в якій вибори провели у березні, почне працювати з 1 січня 2017 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.