Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Четвер, 18 серпня 2016, 13:12

В Україні створять єдину систему електронного обліку деревини

лісове господарство

Держлісагентство запровадить єдину система електронного обліку деревини для боротьби з незаконною вирубкою та експортом лісу.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Як зазначила т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, із впровадженням електронної бази доступ до неї отримають правоохоронці та митники, всіх постійних лісокористувачів буде переведено на ТТН-ліс для внутрішнього переміщення лісу.

«Сертифікати на деревину видаються терорганами Держлісагентства. Тобто, покупець зобов'язаний прийти до нас і показати всі документи. От тільки управлінню дається доба на їх перевірку. За такий короткий проміжок часу просто фізично неможливо це зробити. У результаті, якщо є всі підписи, всі печатки, ми просто зобов'язані видати сертифікат, оскільки за неправдиву інформацію несе відповідальність той, хто подає документи», – підкреслила Христина Юшкевич.

За її словами, обласні управління не можуть виявити підробку документів.

«Через недосконалість законодавства, незаконну деревину спокійно узаконюють. І тільки постфактум, коли правоохоронці виявлять певні порушення, вдасться з'ясувати справжнє походження лісу», – наголосила Юшкевич.

Вона додала, що після впровадження системи електронного обліку деревини для всіх постійних лісокористувачів, походження лісу можна буде перевірити будь-де і в будь-який момент.

Нагадаємо, у 2015 році в Україні незаконно вирубали понад 24 тисяч кубічних метрів лісу.

А у лютому державні лісові господарства у області майже повністю перейшли на електронний облік деревини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.