Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

облік деревини

Середа, 24 лютого 2016, 13:02

Лісгоспи Львівщини розпочали маркувати деревину

облік деревини

Державні лісові господарства у області майже повністю перейшли на електронний облік деревини.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, практично усі лісові підприємства області перейшли на стовідсоткове маркування та реалізацію деревини через систему електронного обліку. 

Винятком є лише ДП "Дрогобицьке лісове господарство", яке обіцяють повністю укомплектувати відповідним обладнанням у І кварталі цього року.

"Ми постійно моніторимо процес маркування заготовленої деревини та її реалізації у межах Єдиної державної системи електронного обліку. Ця система постійно вдосконалюється та допомагає керівникам підприємств у реальному часі стежити за залишками лісопродукції на кожній лісосіці, приймати управлінські рішення щодо напрямків її реалізації та вивезення", наголосив Анатолій Дейнека. 

За його словами, у лісгоспах налічується близько 160 комплектів обладнання для маркування деревини, куди входять: кишеньковий персональний комп’ютер, термопринтер, засіб для кріплення та зберігання бірок. На це впродовж двох останніх років витратили понад 5 млн гривень.

Зазначимо, що упродовж січня 2016 року, за даними системи електронного обліку деревини, лісогосподарські підприємства заготували 42,8 тис метрів кубічних деревини та реалізували у круглому вигляді 32,4 тис метрів кубічних деревини. А також сплатили понад 325,8 тис грн рентної плати за використання лісових ресурсів.

Нагадаємо, 17 лютого були запроваджені механізми громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області: заплановано впровадити GPS/GPRS-моніторинг руху лісовозного транспорту та рейдових бригад, запровадити єдині правила роботи усіх лісокористувачів області.

Ще у жовтні минулого року Дейнека стверджував, що до січня 2016 року лісгоспи повністю перейдуть на електронний облік деревини та онлайн-моніторинг руху лісовозів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.