Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вітроелектростанція у Старому Самборі

Понеділок, 22 серпня 2016, 10:49

На Львівщині збудують нові вітрогенератори

вітроелектростанція у Старому Самборі

Триває будівництво вітроелектростанції "Старий Самбір 1".

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив начальник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис, група компаній "Еко-Оптіма" у Старосамбірському районі підготовала будівельні майданчики під встановлення двох вітрогенераторів, які будуть введені в експлуатацію в останньому кварталі цього року.

"У 2014 році компанією ТОВ "Еко-Оптіма" було запущено першу чергу – 2 вітряки вітроелектростанції "Старий Самбір 1" потужністю 6,6 МВт під  Старим Самбором з обсягом інвестицій 9 мільйонів євро. Сьогодні на завершальному етапі запуск другої черги (ще 2 вітряки) вітроелектростанції", – зазначив Роман Матис.

Додамо, що вітряна електростанція "Старий Самбір 1", після введення в експлуатацію другої черги, вироблятиме 13,2 МВт за годину.

Нагадаємо, "Старий Самбір-1" – це найпотужніша у Західній Україні вітроелектростанція. Два вітряки встановили на горі під Старомим Самбором. А "Еко-Оптіма" – українська компанія, яка займається розробкою та впровадженням відновлювальних екологічно чистих джерел енергії, створенням генеруючих потужностей з використанням енергії вітру, сонця, води, біомаси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.