Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення довкілля

Вівторок, 23 серпня 2016, 11:07

Львівводоканал продовжує забруднювати довкілля

забруднення довкілля

Через порушення природоохоронного законодавства"Львівводоканал" оштрафували на 240 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Прокуратура перевірить діяльність ЛМКП "Львівводоканал" щодо порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Зокрема, йдеться про незаконні забір прісних підземних вод та спеціальне водокористування, а також скид стічних вод із перевищенням допустимих норм і забруднюючих речовиню, що виявила Держекоінспекція під час перевірки ще наприкінці 2015 року.

Тоді ж "Львівводоканалу" нарахували штрафів на понад 240 млн грн.

За словами начальника Держекоінспекції Львівщини Миколиа Маланича, таку перевірку інспекція має право здійснювати раз на рік. Після експертизи комунальному підприємству видали припис на усунення недоліків та порушень, однак наразі немає жодної реакції від підприємства.

Відтак, голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив керівництву прокуратури детально перевірити діяльність "Львівводоканалу".

Нагадаємо, "Львівводоканал" скидає стічні води у річку Полтва. Зазначимо, очисні споруди Львова є основним джерелом забруднення Західного Бугу.

Як йдеться у відповіді Державної екологічної інспекції у Львівській області на запит Варіантів у рамках проекту "Дрон-погляд на зони економічного лиха Львівщини", ЛКМП "Львівводоканал" не має дозволів на здійснення викидів відходів та користування надрами.

Детальнішу інформацію про Західний Буг, очисні споруди Львова, забруднення довкілля на Львівщині можна отримати тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.