Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Охмадит

uk.wikipedia.org

Четвер, 25 серпня 2016, 14:53

У Львові на благодійному забігу збиратимуть кошти для Охмадиту

Охмадит

Компанія Fujikura започатковує у Львові благодійний забіг «Щасливий кілометр» на підтримку дитячої обласної лікарні «Охмадит».

Про це сьогодні на прес-конференції повідомила перша заступниця Генерального директора компанії Fujikura Automative Ukraine Lviv Оксана Лашманова.

«Ми вирішили провести благодійний забіг «Щасливий кілометр», аби не тільки допомогти дитячій лікарні «Охмадит», а й привернути увагу наших працівників та всіх львів’ян до здорового способу життя», – розповіла Оксана Лашманова.

За її словами, компанія планує зробити ремонт в операційному відділенні  Львівської обласної клінічної лікарні «Охмадит», адже хірургія є її основним напрямком.

Згідно з попередніми підрахунками, на проведення необхідних робіт потрібно близько 500 тисяч гривень.

«Наші операційні працюють 24 години на добу. І останній ремонт у них робили більше, ніж 13 років тому. Причому це був не капітальний ремонт, а косметичний. А відновлювати лікарню, тим більше операційний блок, дуже потрібно, адже його стан також впливає на наших пацієнтів», – пояснила головна лікарка Львівської обласної клінічної лікарні «Охмадит» Мар’яна Возниця.

Участь у забігу є безкоштовною, проте кожен охочий може зробити благодійний внесок у спеціально облаштованих пунктах збору коштів.

«Згодом усі кошти передадуть у фонд «Здорова дитина» дитячої клінічної лікарні. За них ми плануємо придбати лампи фототерапії, які потрібні для відділень раннього дитинства та реанімації новонароджених», – зазначила Оксана Лашманова.

Як зауважила головна лікарка «Охмадиту», такі лампи коштують близько 100 тисяч гривень. Фонд «Здорова дитина»  вже зараз збирає кошти на їх купівлю.

Відтак об’єднавши зусилля, організатори забігу вірять, що найближчим часом лікарня таки отримає лампи фототерапії.

«Дуже важливою є також пропаганда активного способу життя, адже якщо дитина є непасивною, багато рухається та гуляє на свіжому повітрі, її організм стає міцнішим і легше переносить захворювання. А на сьогодні діти все частіше віддають перевагу комп’ютерам та віртуальному життю. Тож такий забіг є чудовою нагодою, аби нагадати всім львів’янам про те, що потрібно бути активними», – додала Мар’яна Возниця.

Сам благодійний забіг «Щасливий кілометр» відбудеться 4 вересня. Збір учасників – біля Оперного театру.

Кожен може обрати власну дистанцію – 1, 4 або 7 кілометрів. А для дітей організують забіг на 100 метрів із казковими героями.

Зареєструватись у благодійному забігу можна на офіційному сайті, або у сам день «Щасливого кілометру».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.