Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 29 серпня 2016, 17:09

Львівська мерія не вивозитиме сміття на Грибовичі один тиждень

Грибовицьке сміттєзвалище

Мешканці Малехова, Дублян і Грибович домоглися у Львівської мерії відтермінувати вивіз сміття на Грибовицьке сміттєзвалище до 5 вересня.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, сьогодні за результатами зустрічі комісії з діяльності Грибовицького сміттєзвалища з представниками Малехова, Дублян і Грибович, було вирішено призупинити до 5 вересня вивіз сміття на полігон для стабілізаційних робіт та створити робочу групу, яка працюватиме над вирішенням проблемних питань.

«Серед вимог мешканців надалі залишається призупинення стабілізаційних робіт, наразі до 5 вересня. На вимогу людей стабілізацію сміттєзвалища ми зупинили», – заявила заступник міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, голова Сихівської РА Ірина Маруняк.

За її словами, сміття на полігон у Грибовичі не вивозиться.

«Жодного вивезення нового сміття на полігон не зафіксовано. Закликаємо всіх фіксувати такі випадки документально, фотографувати, надавати інформацію в проліцію, в ЛКП «Збиранка», якщо хтось незаконно вивозить сміття», – наголосила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, 26 серпня більше сотні мешканців прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища сіл перекрили трасу на Рава-Руську поблизу готелю «Варшава».

Вони вимагали у міського голови Львова Андрія Садового долучити комісію, яка складається з представників громадськості, до контролю за діяльністю львівського полігону твердих побутових відходів. Якщо цього не станеться, то протестувальники пообіцяли перекрити трасу на Київ.

Додамо, з липня на Грибовицьке сміттєзвалище знову завозять сміття, однак у спеціальних тюках, якими вирішили укріплювати схили полігону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.