Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 8 вересня 2016, 14:34

В Україні на карту нанесли 30 тисяч сміттєзвалищ

Грибовицьке сміттєзвалище

Сьогодні Мінекології презентувало інтерактивну карту усіх сміттєзвалищ в Україні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Мінприроди розпочало інвентаризацію всіх сміттєзвалищ в Україні. Станом на сьогодні облік місць видалення відходів показав, що в країні є понад 30 тисяч сміттєзвалищ.

Однак, за словами міністра екології Остапа Семерака, зібрані дані показують менше 20% від реальної ситуації.

"Космічні геознімки з місць звалищ сміття, які ми використовували для порівняння інформації наданої областями, зокрема, Харківської і Київської областей, показали, що облдержадміністрації не володіють повною картиною сміттєзвалищ. Немає жодної області, яка б надала всю повну картину їх геолокації. Органи місцевого самоврядування, незважаючи на те, що це їх зона відповідальності, не зацікавлені у відображенні об’єктивної картини стану сміттєзвалищ та не готові визнати масштаби проблеми. Ми не побачили за ці два місяці їх бажання боротися з нею", – наголосив Семерак.

Завдяки карті, міністерство зможе оперативно реагувати на звернення громадян, розміщувати буде не лише офіційну інформацію надану органами місцевої влади, але й інформацію про сміттєзвалище від місцевих мешканців.

Переглянути карту можна тут.

Нагадаємо, на розробку карти пішло близько трьох місяців, а анонсували створення цієї карти у Мінекології ще на початку липня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.