Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет облради

Вівторок, 13 вересня 2016, 11:50

Мешканці Пустомитівщини протестують проти ініціативи Дубневича

пікет облради

Представники сіл Пустомитівщини пікетують Львівську облраду з вимогою не допустити створення однієї об'єднаної громади на території району.

Про це повідомдяє кореспондент Варіантів.

Відтак, сьогодні мешканці сіл Липники, Чишки, Давидів, Водники, Старе Село, Підбірці та Солонка Пустомитівського району прийшли від будівлю облради проти об'єднання усіх сіл у єдину громаду. 

Мешканці вважають, що їх хочуть насильно заставити об'єднатися у одну громаду, що цей метод лише призведе до централізації та збільшення корупції, натомість селяни прагнуть створити декілька громад на базі району.

"Це насильницьке об'єднання у одну Пустомитівську громаду призведе до тотальної корупції, до якої буде залучений Богдан Дубневич. Якщо це станеться, то села значно збідніють. Ми хочемо, щоб нас почули, щоб з народом рахувалися, а не заставляли примусово об'єднуватися",  –розповідає мешканець села Липники Зеновій Помірчий.

Як додала мешканка села Лисиничі Віра Чайка, згідно з законом про децентралізацію, населдення громад не має перевищувати 25 тис мешканців, відтак створення однієї Пустомитівської громади є порушенням закону, адже тоді населення об'єднаної громади становитиме понад 115 тисяч.

Нагадаємо, у серпні мешканці двох сіл Пустомитівського району прийшли під будівлю Львівської ОДА, протестуючи проти приєднання до Пустомитівської об'єднаної громади.

У рамках обговорення проекту перспективного плану Пустомитівського району, яке відбулося наприкінці травня, Львівська ОДА та Офіс реформ запропонували три варіанти створення об'єднаних територіальних громад на території району, однак надавали перевагу створенню однієї Пустомитівської громади, яка включатиме в себе 41 село.

Окрім цього народний депутат Богдан Дубневич запропонував утворити на території Пустомитівщини одну громаду з центром у Пустомитах. Як наголошувалося раніше, міська влада цю пропозицію підтримала, а мешканці сіл виступили проти. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.