Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

будівництво

Середа, 14 вересня 2016, 15:37

Українці, які мають більше однієї квартири, також отримуватимуть субсидії

будівництво

Наявність декількох квартир не завадить оформити субсидію.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Відтак, у міністерстві заявили, що наявність двох житлових приміщень, двох автомобілів не впливає на право отримання субсидії.

"Якщо сім’я придбала квартиру у кредит, то при визначені її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис гривень, субсидія може бути призначена за рішенням комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання", – зазначили у Мінсоцполітики.

Субсидія не призначається лише у випадку, якщо будь-хто із зареєстрованих у приміщенні членів сім’ї протягом року перед зверненням за призначенням субсидії придбав майно або одноразово оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири чи авто на суму, яка перевищує 50 тис гривень.

Також на оформлення субсидії не впливає вартість майна, отриманого у спадок або у подарунок, продаж квартири чи будинку, а про сам факт продажу квартири громадяни не зобов’язані інформувати органи соцзахисту.

Однак, дохід від продажу квартири має бути задекларований у наступному році і буде враховуватися при розрахунку розміру субсидії на наступний період.

Нагадаємо, 8 вересня уряд вніс зміни до порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування комунальних послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.