Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

МВФ

korysniporady.com.ua

Четвер, 15 вересня 2016, 11:30

Україна отримала мільярд доларів від МВФ

МВФ

Україна отримала третій транш Міжнародного валютного фонду у 1 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, це рішення було прийняте вчора на засіданні Ради директорів МВФ.

"Я вітаю щойно ухвалене позитивне рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги", – наголосив президент Петро Порошенко

За його словами, третій транш допомоги в рамках однієї програми співробітництва отримано вперше в історії відносин між Україною і Міжнародним валютним фондом. Рішення МВФ відкриває шлях до виділення фінансової допомоги з боку США у 1 мільярда доларів і Євросоюзу (макрофінансової допомоги в рамках додаткових ще 600 млн євро), та відчиняє вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку.

Нагадаємо, рішення про надання Україні чергового траншу Міжнародний валютний фонд мав ухвалити ще у червні.

До цього це рішення відкладалося. За словами позаштатного радника президента України Олександра Пасхавера це відбувалося через те, що в країні недостатньо інтенсивно проводяться реформи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.