Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 16 вересня 2016, 15:18

Львів надасть Малехову 60 мільйонів за дозвіл складати сміття поблизу Грибовичів

Грибовицьке сміттєзвалище

За землі для проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища влада Львова прообіцяла мешканцям Мелехова інвестиції, безплатний ремонт та воду.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, ця угода з Малеховомвирішує одночасно дві критичні проблеми – рекультивацію і закриття полігону та вивезення твердих побутових відходів зі Львова.

"Малехів відкриває доступ до тієї частини полігону, яка знаходиться на його території, для реалізації проекту рекультивації. Львів реалізує цей проект протягом чотирьох років та інвестує в це значні кошти. Для початку фінансування вестиметься з місцевого бюджету, згодом, після підписання угоди з Європейським інвестиційним банком – європейські кошти. Проект угоди передбачає серйозні штрафні санкції з боку Львова за недотримання термінів угоди", – наголосив Андрій Садовий.

За його словами, громада Малехова, окрім вирішення проблеми полігону, отримує також серйозні дотації від Львова для будівництва місцевої школи, амбулаторії, дитячого садочка, ремонту доріг, прокладання водогону та безкоштовне водопостачання.

"Лише в цьому та наступному році Львів закладе у бюджеті понад 60 млн грн на ці цілі", – додав Садовий.

Він зазначив, що за цей термін, протягом якого проводитиметься рекультивація, Львів збудує завод з глибинної переробки сміття, адже проект угоди з Європейським інвестиційним банком пройшов процедуру затвердження в Мінрегіонбуді, надалі його має затвердити Міністерство фінансів.

Нагадаємо, договір про спільну діяльність між громадами Львова та Малехова щодо рекультиваціюї Грибовицького сміттєзвалища депутати затвердили вчора на сесії Львівської міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.