Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Середа, 21 вересня 2016, 15:26

На Львівщині проти мораторію на вирубку лісу

лісове господарство

У області пошкоджені шкідником майже 2 тис га соснових насаджень, які потрібно вирубати.

Про це повідомила прес-служба Львівського управління лісового та мисливського господарства.

Зокрема, робоча група Львівської обласної ради проінспектувала лісгоспи Бузького району, де цього року висохло близько 400 гектарів соснового лісу через щкідника – вершинного короїдома. Загалом на Львівщині зафііксували масове висихання майже 2000 га соснових насаджень.

За словами фахівців, якщо уражену шкідником деревину вчасно не прибрати, лісова епідемія поширюється з геометричною прогресією, а єдиний спосіб боротьби з поширенням епідемії – вчасна вирубка хворої деревини та засадження на її місці здорових саджанців. Однак провести ці заходи важко через ліміти на вирубку та дозволи на санітарну чистку лісу, на які потрібно чекати щонайменше три місяці.

Як заявив заступник голови Львівської обласної ради та  керівник робочої групи з інспекції лісів Володимир Гірняк, 27 вересня на сесії облради буде слухатися питання про мораторій на вирубку лісу.

"Ми побачили, що питання мораторію – є питанням популістичним. Проблема лісової галузі у тому, що громадськість не мала достовірної інформації. І от наше завдання – тепер прийняти правильне рішення щодо подальшого розвитку лісової галузі", – зазначив Володимир Гірняк.

Також він додав, що депутати Львівської облради звертатимуться до уряду та Верховної Ради, щоб врегулювати ситуацію в лісовій галузі Львівщини.

Нагадаємо, просто під Львовом завдяки махінаціям вирубують здорові буки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.