Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

українське кіно

П'ятниця, 23 вересня 2016, 10:30

На національних телеканалах транслюватимуть більше українських фільмів

українське кіно

Верховна Рада прийняла закон про підтримку кінематографії в Україні.

Вчора 230 народних депутатів на сесії Верховної Ради підтримали законопроект "Про державну підтримку кінематографії в Україні", метою якого є створення сприятливих умов для виробництва кінопродукції та розвитку галузі кінематографії.

Зокрема, йдеться про збільшення обсягу вироблених в Україні фільмів та їх трансляції на телеканалах; збільшення частки українських фільмів в касових зборах з 2,5% до 25%; збільшення частки українських фільмів та серіалів в ефірі загальнонаціональних телеканалів у 3 рази.

Крім цього передбачається залучення інвестицій та розвитку інфраструктури кіновиробництва, а також збільшення кількості робочих місць.

"Прийняття законопроекту дозволить забезпечити створення належних правових, організаційних та економічних умов для успішного розвитку національної кіноіндустрії", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, у держбюджет на 2017 ріу уряд заклав 0,5 млрд гривень на розвиток українського кіно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.