Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

житло

П'ятниця, 23 вересня 2016, 13:46

Українцям без прописки надаватимуть субсидію

житло

Субсидія без "прописки" можлива на підставі договору оренди житла.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Українцям, які не змогли оформити субсидію через відсутність офіційної "прописки", мають можливість повторно звернутися до відділів соцзахисту, оформивши договір оренди житла.

Як заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, субсидія оформлюється виключно на зареєстрованих у житловому приміщенні людей, однак уряд пішов назустріч людям, які не мають офіційної реєстрації, але сплачують комунальні послуги.

"Якщо людина не змогла оформити субсидію через відсутність прописки в даному помешканні, але там проживає і сплачує рахунки за тепло, газ, світло й воду, держава забезпечила їй можливість скористатися допомогою на підставі договору оренди житла. Рішенням уряду не визначено жорстких вимог до такого документу: договір не потрібно завіряти нотаріально, достатньо лише двох підписів – власника житла та орендаря", – наголосив Андрій Рева.

За його словами, такий документ є офіційним підтвердженням права людини на субсидію і повинен братися до уваги місцевими органами соцзахисту.

Нагадаємо, наявність декількох квартир також не завадить оформити субсидію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.