Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівобленерго

Понеділок, 26 вересня 2016, 10:12

Уряд затвердив нові правила енергопостачання

Львівобленерго

Набрали чинності зміни до правил користування електричною енергією для населення.

Ці змінибули затверджені постановою уряду ще місяць тому, а 20 вересня 2016 року офіційно оприлюднені в «Офіційному віснику України» та набрали чинності.

Зокрема, зміни передбачають надання права споживачам право самостійно вибирати та купувати лічильники, зобов’язують електророзподільні підприємства за свій рахунок проводити первинну параметризацію цих лічильників, встановлюють терміни щодо встановлення лічильників, а саме, 3 дні у місті, 5 днів в сільській місцевості.

Також встановлення лічильників є платною послугою, яку оплачує ініціатор її надання, а в рахунок оплати послуги споживач має право передати енергокомпанії придбаний споживачем лічильник.

Окрім цього скорочено строк відновлення електрики для сільської місцевості з 7 до 5 робочих днів та встановлено, що якщо відключення відбувалось за заборгованість, то із споживача не стягуються гроші за повторне підключення.

Нагадаємо, з 1 вересня 2016 року в Україні зросли тарифи на електроенергію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.