Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Петро Порошенко

Понеділок, 3 жовтня 2016, 11:44

Порошенко пообіцяв збільшити зарплату вчителям на 30%

Петро Порошенко

Наступного року зарплата вчителя без категорії має зрости до 4500 гривень.

Про це йдеться на офіційному інтернет-представництві Петра Порошенка.

Петро Порошенко зазначив, що за останні два роки вдалося подолати негативні тенденції в економіці. А це дає підстави передбачити в державному бюджеті на наступний рік зростання заробітних плат учителів на третину.

"Я дав завдання Уряду щодо того, що пріоритетом на 2017 рік має бути фінансування освіти. І не на 5%, і не на 10% має бути підвищена заробітна платня. Ми домовилися, що ми маємо вийти на планку 33%", – наголосив Петро Порошенко.

За його словами, підвищення зарплати має стати додатковою фінансовою мотивацією для того, аби найкращі фахівці залишалися в українській школі.

Якщо цьогоріч заробітна плата вчителів без категорії становить 3 239 гривень, то в 2017 році вона має зрости до 4 541 гривні.

Рівень зарплати вчителя вищої категорії з усіма надбавками має збільшитись з 4 483 гривень у 2016 році до 6 400 гривень у 2017 році.

"Це та динаміка, яку на сьогодні держава здатна продемонструвати, і ми зробимо все можливе, щоб це відбулось", – додав Порошенко.

Нагадаємо, у п'ятницю, 30 вересня, під час візиту на Львівщину Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповідав про пріоритетні напрямки держбюджету на наступний рік.

Серед них – збільшення заробітної плати вчителям на 30%, а лікарям – на 20%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.