Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 13:22

Компенсація пільгових перевезень є завданням місцевої влади, – Мінінфраструктури

львівські маршрутки

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк заявив, що компенсовувати львівським перевізникам кошти за пільговиків повинна місцева влада.

Про це сьогодні заявив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк під час візиту до Львова.

«Те, що перевізникам повинні компенсовувати витрати на перевезення пільгових категорій населення – це правильно. Але субвенції на соціальні маршрути є проблемою органів місцевого самоврядування, так каже сьогодні закон», – зауважив Юрій Лавренюк.

За його словами, у проект бюджету на 2017 рік передбачили достатню суму на компенсації перевізникам.

Зазначимо, кошти на компенсацію пільгових категорій населення виділяє держава і перераховує їх місцевим органам самоврядування. А останні, в свою чергу, вже із власних бюджетів додають необхідні суми, аби повністю покрити витрати перевізників.

«Держава намагатиметься місцевим владам допомагати у цьому напрямку, адже кількість пільгових категорій населення щоразу збільшується. Тільки за останні два роки ми вже маємо понад 700 тисяч учасників бойових дій, не говорячи вже про інвалідів та пенсіонерів», – додав Юрій Лавренюк.

Також він наголосив, що сьогодні у країні гостро стоїть питання монетизації пільгових перевезень. Проте як ввести механізм виплати пільговим категорій коштів на безоплатний проїзд у громадському транспорті, Юрій Лавренюк не зазначив.

Нагадаємо, 30 серпня у Львові приватні перевізники розпочали страйк: на міські маршрути вийшли лише 362 автобуси зі 640.

Згодом близько сотні водіїв маршруток, активістів та підприємців зібрались на пікет під міськрадою. Вони висунули ряд вимог міському голові Львова Андрію Садовому.

Серед цих вимог – обмеження пільгових перевезень та запровадження електронного квитка у громадському транспорті.

А 15 вересня на сесії міськради перевізники заявили, що планують продовжити страйк, якщо міська влада за два тижні не вирішить проблему із пільговими перевезеннями.

Тоді ж депутати надали 4 млн грн на дофінансування суборендарів, які працюють на місцевих маршрутах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.