Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

очисні споруди Львова

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 15:28

Львів таки отримає 30 мільйонів на очисні споруди

очисні споруди Львова

Сьогодні Львівська мерія підписала договори-гарантії з ЄБРР та НЕФКО щодо модернізації очисних споруд.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, у рамках Міжнародного ЕКО-форуму, Львівська міськрада підписала договори-гарантії з НЕФКО та ЄБРР за проектом реконструкції очисних споруд та будівництва станції переробки мулу у місті.

«Відповідний кредитний договір з ЄБРР ми підписали ще в січні. А зараз, після отримання погодження від українського уряду, підписуємо й договір гарантії. Це доповнення до попереднього договору і, фактично, його фіналізація, завдяки якій можемо розпочинати власне реалізацію проекту. Іншим партнером міста в цьому є корпорація НЕФКО», – заявила керівник міського управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Ольга Сивак.

Зазначимо, у лютому 2016 року у Львові підписали договір з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо залучення інвестицій у проект побудови біогазової станції. Загальна вартість проекту – 31,5 млн євро, з них сума кредиту, який надає «Львівводоканалу» Північна екологічна фінансова корпорація, становить 5 млн євро, ЄБРР – 15 млн євро, а також 7,5 млн євро грантових коштів від Е5Р. Дофінансування з бюджету міста становитиме близько 4 млн євро.

Як наголосили у ЛМКП «Львівводоканал», незабаром оголосять тендер на проектувальника.

«Проект передбачає, що мул на очисних спорудах будуть переробляти. У процесі збродження утворюється біогаз, який буде когенеруватись в електроенергію, яку будуть використовувати для роботи очисних споруд. Загалом, очисні споруди споживають третину електроенергії, яку використовує ЛМКП «Львівводоканал». Реалізація проекту дасть можливість досягнути скорочення викидів СО 2, покращення якості стічних вод», – повідомляють в », – додали у «Львівводоканалі».

Нагадаємо, нещодавно члени ПАРЄ навчали місто як із відходів отримувати енергію, а також як ефективно вирішувати екологічні проблеми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.