Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ремонт доріг

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 16:35

В Україні створять Дорожній фонд

ремонт доріг

35% коштів ітимуть місцевим органам самоврядування на ремонт доріг.

Про це сьогодні повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк під час візиту до Львова.

Вчора депутати Верховної Ради прийняли в першому читанні законопроект «Про дорожній фонд». Фонд дозволить побудувати в Україні дороги європейського зразка.

«Це великий крок для України. Сподіваюсь, що законопроект депутати підтримають і в другому читанні. За попередніми підрахунками, на 2017 рік ми матимемо близько 20 мільярдів гривень на ремонт доріг державного значення», – розповів Юрій Лавренюк.

За його словами, Дорожній фонд передбачатиме щороку гроші спеціально для ремонту доріг. Наповнюватимуть його кошти з акцизного податку.

«З кожного підакцизного товару, з кожного літра пального, яке продається на автозаправках, з кожної шини та запчастини, які продають в Україні, сплачується акциз. Він буде цілеспрямовано іти на наповнення Дорожнього фонду», – пояснив Юрій Лавренюк.

35% коштів фонду скеровуватимуть органам місцевого самоврядування на ремонт доріг.

62% будуть спрямовані на ремонт доріг державного значення. Саме за ці кошти, як зазначив Лавренюк, в Україні вдасться збудувати автобан та платні дороги.

І ще 3% – в держпідприємство «Укртрансбезпека». За ці гроші покращуватимуть засоби технічного контролю за перевезеннями на дорогах.

«Ці гроші дадуть змогу встановити дистанційний габаритно-ваговий контроль. Його облаштують, наприклад, перед в’їздом у Київ. За 2 км до міста у саме дорожнє покриття вмонтовують відповідні технічні пристрої. Також на місці будуть стояти камери, які фіксуватимуть рух вантажівки, вага якої перевищує норму, та її номерні знаки. Тому інспектор, отримавши цю інформацію, вже не зупинятиме машину вибірково», – пояснив Юрій Лавренюк.

На його думку, це мінімізує вибіркові перевірки транспорту, а також корупцію серед інспекторів Укртрансбезпеки, адже вони не матимуть доступу до бази із даними зважувань машин. 

Нагадаємо, у Львові заступник міністра інфраструктури також наголосив, що компенсовувати львівським перевізникам кошти за пільговиків повинна місцева влада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.