Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

lady.tochka.net/

Вівторок, 7 серпня 2012, 12:03

Працівники із дітьми можуть отримувати додаткову соціальну відпустку

Додаткові соціальні відпустки передбачені законодавством для працівників з метою створення сприятливих умов для догляду та виховання дітей. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

 

Додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів (без урахування святкових і неробочих днів) надається жінці, працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, дитину – інваліда, усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку.

«Оскільки ця відпустка є соціальною і не належить до виду щорічних, то вона може надаватися в будь-який час упродовж календарного року, незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини – до чи після. За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів», – зазначено у повідомленні.

Якщо працівник з якихось причин не скористався своїм правом додаткової відпустки до досягнення дитиною певного віку або ж за кілька попередніх років, він має право використати цю відпустку. У випадку звільнення, незалежно від підстав, працівнику має бути виплачена компенсація за всі невикористані дні відпусток, як це передбачено ст. 24 Закону України «Про відпустки».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.