Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сільське сміттєзвалище

Вівторок, 8 листопада 2016, 12:19

Мешканці двох сіл Львівщини кличуть Маланича на нові стихійні сміттєзвалища

Сільське сміттєзвалище

Мешканці двох сіл у Золочівському та Бродівському районах заявляють, що сміття зі Львова несанкціоновано звозять на їхню територію.

Про це сьогодні під час сесії Львівської облради повідомив депутат Богдан Гагалюк:

"До мене звернулись мешканці сіл Якторів та Суходоли та розповіли, що до них незаконно звозять сміття зі Львова. Таким чином, на території сіл, що розташовані поблизу трас Київ-Чоп та Львів-Тернопіль, утворюються стихійні сміттєзвалищаю."

За його словами, вивозять відходи у ці села без жодного погодження, а сам вивіз набуває масового характеру. Відтак у міського голови Львова Андрія Садового вимагають оприлюднити інформацію, із якими населеними пунктами підписано договори на вивезення сміття, а також дотримання цих угод.

Мешканці Якторова та Суходолів просять приїхати представників Державної екоінспекції Львівщини на новостворені стихійні сміттєзвалища та зробити відповідні заміри.

Нагадаємо, що Варіанти створили карту львівського сміття, і моніторять несанкціонований вивіз сміття зі Львова. Також у рамках проекту "Школа інноваційного репортажу" було опубліковано статтю Тиха стихія про несанкціоновані сільські сміттєзвалища на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.