Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Парк Знесіння

Вівторок, 8 листопада 2016, 17:05

Біля парку Знесіння у Львові почались будівельні роботи без дозволів

Парк Знесіння

Міська Інспекція ДАБК не видавала дозволів на початок будівельних робіт.

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

За інформацією громадських активістів та керівництва парку "Знесіння", сьогодні на вул. Довбуша, 15 розпочались будівельні роботи. Однак, як повідомляють у міській Інспекції ДАБК, жодних дозволів на початок будівельних робіт не видавали. Відтак, працівники виїхали на місце та проводять відповідну перевірку. За словами керівника міського юридичного управління, за цією справою вже кілька років триває судова тяганина.

Як нагадала Гелена Пайонкевич, з 2010 року місто перебуває в судах з ТзОВ "Архібуд" щодо оренди цієї земельної ділянки.

"На цій ділянці були документи на право власності на фактично зруйновані споруди, які належали військовій частині. І після відчуження цих споруд було порушено кримінальну справу, оскільки підпис керівника військової частини про дозвіл на вилучення земельної ділянки був сфальсифікований. Станом на сьогодні ця кримінальна справа так і не дійшла до свого завершення. Орім того, ця земельна ділянка межує з територією "Знесіння", а, згідно з рішенням сесії міської ради, усі ділянки поруч, які виділяються, повинні долучатися до меж парку. Тож позиція громади міста є такою, щоб не допустити на цій земельній ділянці жодної забудови, а долучити її до парку", – пояснила Гелена Пайонкевич.

Відтак, за її словами, сьогодні на вказаній земельній ділянці розпочалось будівництво. Як зазначають у міській Інспекції ДАБК, дозволу на початок будівельних робіт вони не видавали, тож працівники Інспекції на місці проводять перевірку.

Нагадаємо, минулого року Прокуратура оскаржувала ухвалу Львівської міськради про довготривалу оренду земельної ділянки площею 2,8131 га на вул. Довбуша, 15.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.