Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Авто на польській реєстрації

mukachevo.net

Четвер, 10 листопада 2016, 10:08

Власники авто, зареєстрованих за кордоном, розпочнуть 12 листопада акцію протесту

Авто на польській реєстрації

Ініціатори перекриття дороги в Ужгороді заявили, що до них приєднуються однодумці з інших областей, в тому числі з Львівщини.

Про це повідомив кореспондент "Варіантів" з прес-конференції, яку провели вчора в Ужгороді представники ініціативної групи.

Вони заявили про перекриття 12 листопада контрольно-пропускних пунктів на Закарпатті.

«Пересічники» – закарпатці, які використовуються автомобілі з іноземною реєстрацією та заявляють, Основна вимагають рівних прав для українців та іноземців щодо використання автомобілів іноземної реєстрації. А також закликають привести розмитнення автомобілів до європейських норм.

Вони вимагають внести зміни у законодавстві, що наблизять купівлю авто за кордоном до європейського законодавства. Ще однією їхньою вимогою є скасування необхідності перетину кордону кожних десять днів для легалізації в Україні купленого за кордоном авто.

Активіст Юрій Качур пояснив, що після блокування КПП у березні 2016 року була створена ініціативна група.

"Нам делегували повноваження люди, з якими ми пліч-о-пліч блокували кордон. Ми разом почали діяти в площині законотворення, всі наші напрацювання та пропозиції були направлені до Верховної Ради, хоч до спільної згоди ми так і не дійшли. Ініціативна група представляє інтереси громади, але попри це ми не є організаторами акції. Я є і буду учасником таких акцій, адже ми не маємо морального права залишити тих людей, які в нас вірять, поки вся ця ситуація не отримає логічного завершення", – заявив Юрій Качур.

Він додав, що до них приєдналося багато однодумців з  Волині, Києва, Львова, Чернівців, інших міст України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.