Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

держприкордонслужба

rian.com.ua

П'ятниця, 11 листопада 2016, 11:25

Водіїв зобов'язали зупинятися на вимогу прикордонників

держприкордонслужба

Кабмін змусив водіїв зупинятися на вимогу уповноваженої особи Державної прикордонної служби у межах прикордонної смуги.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою №790 від 9 листопада, дані зміни уряд вніс до Правил дорожнього руху. 

Відтак Кабмін потановив, що на ділянках доріг у межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району на вимогу уповноваженої особи Держприкордонслужби водій має зупинитися з дотриманням вимог Правил дорожнього руху.

Також він повинен пред'явити для перевірки реєстраційний документ на транспортний засіб, надати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

Зона дії цих правил визначається новими дорожніми знаками "Початок прикордонної смуги", "Кінець прикордонної смуги", "Початок контрольованого прикордонного району", "Кінець контрольованого прикордонного району".

Також Кабмін уточнив значення знаку "В'їзд заборонено", визначивши, що він забороняє в'їзд на дороги, що безпосередньо проходять у межах прикордонної смуги на державному кордоні і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон (окрім сільськогосподарської техніки, інших транспортних засобів та механізмів, задіяних у виробництві відповідно до законодавства та за наявності відповідних на те законних підстав, ліквідації надзвичайних ситуацій та їхніх наслідків, а також транспортних засобів Збройних сил, Національної гвардії, СБУ, Держприкордонслужби, ДМС, ГФС, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, Національної поліції та органів прокуратури при виконанні оперативних і службових завдань).

У повідомленні, що додається до постанови, зазначається, що прийняття цього рішення зумовлено збільшенням незаконного переміщення через державний кордон поза пунктами пропуску різних типів товарів, які можуть доставлятися транспортними засобами до держкордону дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг і необхідні для пересування сільськогосподарської техніки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.