Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Остап Семерак

П'ятниця, 11 листопада 2016, 16:53

Заветовані Президентом екологічні закони доопрацьовують у Мінекології та Парламенті

Остап Семерак

Закон "Про стратегічну екологічну оцінку" та законопроект "Про оцінку впливу на довкілля" на останній стадії доопрацювання.

Про це сьогодні у Львові повідомив Міністр екології та природніх ресурсів Остап Семерак.

"Цих два закони встановлюють в Україні нову систему моніторингу впливу на навколшнє середовище від підприємницької діяльності. Це є вимоги угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Прийняття цих двох законів скасовує стару, доволі корупційну модель екологічної екпертизи і встановлює нову європейську модель, яка нам рекомендована європейськими директивами", – пояснив Остап Семерак.

"Сьогодні ми на останньому етапі доопрацювання тих законів разом з Адміністрацією Президента та з Парламентом. Після тих зауважень, які висловив Президент не підписавши цих два закони, ми повинні подати їх у Парламент з новою редакцією. Я сподіваюсь, що цей закон буде кращий, ніж був до того, але немає межі вдосконалення. Коли буде затверджено і прийнято цих два закони, хочеться почати працювати за новими стандартами", – заявив Міністр.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 31 жовтня наклав вето на законопроект "Про оцінку впливу на довкілля", який входить у так званий пакет євроінтегарційних законів.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.