Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Голець

Львівський прес-клуб

Четвер, 17 листопада 2016, 17:03

Голець брав попередній хабар у свому кабінеті

Юрій Голець

Підприємець, що співпрацював зі слідством, у вересні цього року дав Юрію Гольцю хабар у 10 тисяч гривень.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов.

Він розповів, що підприємець, який співпрацював зі слідством, заявив у кінці січня цього року до СБУ про те, що начальник управління житлового господарства Юрій Голець пропонував хабар за сприяння в укладенні договорів на проведення благоустрою низки об'єктів у Львові, матеріали заяви були подані до військової прокуратури.

Юрій Голець вимагав хабар і пропонував використовувати своє службове становище під час укладення договорів, підписання актів прийому-передачі робіт, перерахуванні коштів з рахунків Львівської міської ради на рахунок суб'єкта підприємницької діяльності лише за умови надання чиновнику 8-10% суми укладеного договору.

"Впродовж десяти місяців, а саме з січня по листопад, ми документували дії цієї службової особи. Планувалось укласти договорів на суму близько 10 мільйонів гривень, які міг освоїти суб'єкт підприємницької діяльності. Уклали два договори: капітальний ремонт будинку на вулиці Марка Вовчка і ремонт даху будівлі на Личаківській. У вересні цього року заявник на вимогу службової особи прибув до його кабінету, де передав гроші – 10 тисяч гривень.
Після виконання другого договору і перерахування коштів міською радою суб'єкту підприємницької діяльності сьогодні було вручено чиновнику іншу суму, 80 тисяч гривень, після чого його затримали", – розповів Євген Білоусов.

Як уточнив прокурор, гроші були передані на вулиці, неподалік будівлі управління СБУ у Львівській області. Для цього підприємець та чиновник купили в магазині пакет, до якого поклали хабар. Після цього відбулось затримання Юрія Гольця. Час і місце отримання хабара Юрій Голець визначив сам.

Нагадаємо, що Юрія Гольця затримали  сьогодні після отримання чергової частини хабара у розмірі 80 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.