Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

П'ятниця, 25 листопада 2016, 16:22

Садовий нарікає на заборону суду юзати Грибовицьке сміттєзвалище

Андрій Садовий

У щотижневому відеозверненні мер Львова роз'яснив наслідки заборони використання Грибовицького полігону ТПВ.

"В сьогоднішньому зверненні я також хочу поінформувати вас про перебіг вирішення питання зі сміттям. Нещодавно внаслідок звернення прокуратури суд остаточно закрив для нас можливість використання полігону в Грибовичах. Це не дуже мудре рішення, адже воно створює проблему не лише для міста, але й для тих громад, які є поруч. Така заборона уповільнює роботи по рекультивації, про яку нас просять мешканці Малехова та Грибовичів.

Так чи інакше, ми змушені шукати місце під новий полігон та сміттєсортувальну лінію. Я хочу тут роз’яснити один аспект, який часто обговорюється в громаді в контексті питання сміття. Жоден майбутній сміттєпереробний завод не гарантує повну відсутність відходів, які потрібно пізніше захороняти на полігоні. Після сортування і переробки сміття все одно залишатимуться відходи, які необхідно десь складувати. Так це функціонує в більшості європейських міст.

Цього тижня ми оголосили збір пропозицій для купівлі місця під такий полігон та сміттєсортувальну лінію.

Інша задача, яку ми вирішуємо – це будівництво заводу з глибинної переробки сміття, для чого ми залучатимемо кошти з трьох джерел – місцевого бюджету, європейське фінансування.

Я лише хочу запевнити вас, що буду тримати вас в курсі наших дій і ми зробимо все, аби ефективно вирішити цю дуже складну задачу", – пояснив Андрій Садовий.

Нагадаємо, що заяву міського голови Львова Андрія Садового щодо неможливості проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища через позов прокуратура Львівщини назвала маніпуляцією суспільної думки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.