Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

Понеділок, 28 листопада 2016, 12:10

На Львівщині підприємець незаконно отримав 9 га землі

земельна ділянка

Жидачівська райдержадміністрація неправомірно надала підприємцю в оренду 9 га землі на 50 років під ведення сільського господарства.

Про це повідомила прокуратура Львівської області.

Стрийська місцева прокуратура заявила позов до фізичної особи та Жидачівської райдержадміністрації про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 9 га, укладеного на 50 років.

Як встановила прокуратура, у 2006 році Жидачівська РДА уклала з громадянином договір оренди земельної ділянки, із земель запасу Піддністрянської сільської ради Жидачівського району, що розташована за межами населеного пункту, для ведення фермерського господарства.

Втім вказаний договір оренди укладений із порушенням вимог чинного законодавства, оскільки у ньому взагалі не зазначено про нормативно-грошову оцінку землі та про те, на підставі яких нормативно-правових актів визначалась орендна плата за землю.

Відтак, Стрийська місцева прокуратура скерувала до Жидачівського районного суду відповідний позов із вимогою скасувати незаконний договір та повернути більше 9 га землі у власність держави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.