Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Суддя Ігор Зварич

Понеділок, 28 листопада 2016, 16:18

Справу екс-судді Зварича відфутболили до Києва

Суддя Ігор Зварич

Її розглядатиме Вищий адміністративний суд України.

Відповідне рішення сьогодні винесла колегія суддів Львівського окружного адміністративного суду у складі Сакалош О.М., Кравців О.Р., Кедик М.В.

Екс-суддя Ігор Зварич позивається до Верховної ради України за участю третої особи, яка не заявляє самостійних вимог, а саме Вища рада юстиції.

Колегія суддів оголосила, що Верховна рада нікого не делегувала на судове засідання.

Ігор Зварич хоче, щоб у суді було визнано постанову Верховної ради України про звільнення його з посади судді від 18 грудня 2008 року незаконною. На його думку схожі постанови визнавались незаконними щодо інших громадян України:

"Я хочу, аби Закон в Україні діяв. Аби не діяло право сили. Зокрема від засобів масової дезінформації у моїй справі (можливо у інших справах ви є засобами інформації, а у моїй – дезінформації). Аби ця постанова була скасована, і суспільство зрозуміло, що саме в грудні 2008 року, за вказівкою тодішнього Президента України Віктора Ющенка, керівника СБУ, Генпрокурора та інших було сфабриковано цю справу. А ЗМІ, все, що зробили, затравили мене, як людину."

Ухвала може бути оскаражена у Львівському адміністративному апеляційному суді, в якому до працював суддя Зварич.
В залі суду про свої наміри подавати апеляцію Ігор Зварич не заявляв:

"Мене задовільняє будь-який суд України. Щодо апеляції, я буду думати. Єдине, що я можу сказати, справу має слухати суд, встановлений законом. Саме цей, Львівський окружний адміністративний суд (прізвища суддів значення не мають), вже передавав мою справу у Вищий адміністративний суд України. Ухвала була скасована, справа була скерована до цього ж Львівського окружного адміністративного суду. Після цього її передали у Чернігівський суд. Чернігівський суд передав у Вищий адміністративний суд України, де вона була майже півтора роки, звідки її знову скерували до Львівського окружного адміністративного суду, який розглядав би її по суті.
Сьогодні Львівського окружний адміністративний суд передає її у Вищий адміністративний суд України, аби він слухав справу."

Ігор Зварич також наголосив, що оприлюднив деталі перебігу справи по звільненню його з посади судді у своїх книгах:

"У своїх книгах я говорю про судову реформу України, яка унеможливлює передачу справ з одного суду в інший, протягом восьми років."

Нагадаємо, що у середині листопада стало відомо про те, що Ігор Зварич позивається до Верховної ради України і одне із засідання відбудеться у Львові.

12 січня цього року Ігор Зварич, відомий як "суддя-колядник", вийшов на свободу і повернувся до Львова.  

У вересні 2011 року екс-голова Львівського апеляцийного суду Ігоря Зварича за одержання хабарів та інші злочини засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади судді та посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах строком на 3 роки з конфіскацією майна.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за звинуваченням у хабарництві в грудні 2008 року.

Ігор Зварич написав у в'язниці книги "Mein Kampf in Ukraine(Бананове правосуддя України) , "Суддя комуніст" і "Суддя націоналіст".

Більше відео з судового засідання тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.