Синютка вимагає у Садового не затримувати рекультивацію Грибович

Середа, 30 листопада 2016, 11:29

Львівська ОДА звернулася до Садового з вимогою оголосити конкурс на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав звернення до міського голови Львова Андрія Садового із вимогою у найкоротший термін оголосити міжнародний конкурс із розроблення проекту рекультивації Львівського полігону твердих побутових відходів.

У зверненні йдеться, що конкурс має відбутися із залученням міжнародних фахівців, а також відповідно до розробленого Львівською ОДА технічного завдання, а існуючий проект рекультивації є неактуальний у зв’язку з припиненням розміщення побутових відходів.

"Станом на сьогодні Львівська міська рада не здійснює жодних заходів щодо забезпечення стабілізації і ліквідації наслідків трагедії. Через екологічне лихо на Грибовицькому сміттєзвалищі влада міста зобов’язана у найкоротші терміни врегулювати ситуацію та запобігти техногенній і екологічній катастрофі", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, раніше Андрій Садовий заявляв про неможливість проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та про негативні наслідки від закриття сміттєзвалища. Прокуратура Львівщини назвала цю заяву міського голови маніпуляцією суспільної думки.

Мітки: Андрій Садовий, Грибовицьке сміттєзвалище, Олег Синютка