Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пташиний грип

Вівторок, 6 грудня 2016, 16:59

ЄС відмовився від української продукції через пташиний грип

пташиний грип

Євросоюз заборонив імпорт птиці з України у зв'язку з пташиним грипом.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів України отримала офіційне повідомлення про заборону експорту до ЄС м'яса птиці та продуктів з неї з усієї території України через реєстрацією пташиного грипу в Херсонській області.

Також введено заборону на поставки яєць з цієї області до Гонконгу.

У Держспоживслужбі наголосили, що, відповідно до міжнародних зобов'язаннь, Україна вже поінформувала торговельних партнерів про заходи, що вживаються з метою недопущення подальшого поширення захворювання.

Нагадаємо, у листопаді Держпродспоживслужба також ввела обмеження на ввезення птиці, продуктів та сировини з неї з деяких регіонів Німеччини, Болгарії та Угорщини у зв’язку з небезпечними хворобами. 

Додамо, згідно з даними Держстату, експорт птиці з України в січні-вересні 2016 року здійснювався тільки в Європу і становив 2,37 тис. тонн на 36,37 млн, зокрема курей – 2,19 тис. тонн на $32,35 млн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.