Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Банк Траст

antikor.com.ua

Середа, 7 грудня 2016, 12:19

Банк Траст оголосили банкрутом

Банк Траст

Нацбанк відніс ПАТ "Банк Траст" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зокрема, постановою від 6 грудня Національний банк прийняв рішення віднести ліквідувати ПАТ "Банк Траст" до категорії неплатоспроможних.

Як зазначили у Нацбанку, погіршення фінансового стану банку мало системний характер: значний обсяг кредитів банку надавався у зоні АТО, через відсутність обслуговування таких кредитів, фінансовий стан банку значно погіршився.

З 2 липня 2016 року ПАТ "Банк Траст" мав обмеження на залучення вкладів фізичних осіб. Водночас, наприкінці листопада, незважаючи на заборону від Нацбанку, він поновив залучення вкладів населення за завищеними відсотковими ставками.

Відомо, що 96% вкладників банку отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тис грн. 

Власниками банку є український бізнесмен Володимир Авраменко (78,9%) та громадянин Росії Сергій Бєляєв (16,1%). Водночас, до середини 2015 року акціонерами банку були росіяни Ілля Юров, Микола Фетісов та Сергій Бєляєв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.