Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

децентралізація

Понеділок, 12 грудня 2016, 10:44

В Україні стартували вибори в об'єднані громади

децентралізація

Сьогодні у 41 об'єднаній громаді проходять перші вибори, в яких беруть участь 133 місцеві громади.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, наразі вибори відбуваються у 13 областях країни. 

За його словами, найбільша кількість об’єднаних громад сьогодні обирає своїх голів на Вінниччині – сім об'єднаних громад. По п’ять об’єднаних громад пішли на перші вибори на Волині, у Запорізькій, Миколаївській і Чернігівській областях. На Херсонщині – голосують мешканці чотирьох громад, на Дніпропетровщині – трьох, на Буковині – двох. По одній громаді обирають владу на Одещині, Полтавщині, Рівненщині, Тернопільщині та Харківщині. 

Також Зубко додав, що 18 грудня відбудуться вибори ще у 143 об'єднаних територіальних громадах в 22 областях України.

"На наступну неділю найбільша кількість виборів запланована на Житомирщині – у 22 ОТГ. На Дніпропетровщині – у 15 ОТГ, на Миколаївщині і Сумщині – у 14. Крім того, раніше протягом 2016 року перші вибори відбулися у 25 ОТГ. Це означає, що 209 громад з 1 січня 2017 року зможуть вступити у прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, отримати додаткові повноваження та ресурси – ті реальні інструменти для розвитку, які громадам дає реформа децентралізації", – наголосив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, 18 грудня відбудуться вибори в шести об’єднаних громадах чотирьох районів Львівщини: Пустомитівському, Кам'янка-Бузькому, Мостиському, Старосамбірському.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.