Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміття

Вівторок, 13 грудня 2016, 12:35

Україна розробила стретегію поводження зі сміттям

сміття

Мінекології завершило перший етап роботи над Національною стратегією поводження з відходами.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявив заступник міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції Микола Кузьо, нова державна політика у сфері поводження з відходами базуватиметься на європейських підходах з урахуванням певних моментів національної специфіки.

За його словами, відсутність стратегії поводження з відходами була для України однією з найбільших перешкод у залученні інвестицій у сферу збирання, утилізації та переробки відходів.

«Стратегія є практичним документом, який визначає базові напрямки та плани заходів щодо їх реалізації, як на галузевому рівні, так і на різних рівнях державної влади – від місцевого до найвищого. Це дозволить узгоджувати національну політику та стратегічне планування відповідно до загальновизнаних європейських принципів», – наголосив Микола Кузьо.

Загалом стратегія визначатиме державну політику та вирішення проблем у сфері управління 7 видів відходів: тверді побутові, будівельні, небезпечні, промислові, відходи сільського господарства, електричні та електронні відходи, відпрацьовані батарейки та акумулятори, а також окремі групи відходів, зокрема великогабаритні відходи, відходи садів та парків, відходи упаковки, медичні відходи, зняті з експлуатації транспортні засоби.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано понад 30 тисяч сміттєзвалищ. Станом на сьогодні вдалося ліквідувати 17% стихійних сміттєзвалищ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.