Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Середа, 14 грудня 2016, 13:51

На посадовців ЛКП "Збиранка" подали до суду

Грибовицьке сміттєзвалище

Прокуратура подала до суду на посадовців ЛКП «Збиранка» щодо Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо обвалу схилу на Львівському міському полігоні твердих побутових відходів, що стосуються законності експлуатації сміттєзвалища посадовцями ЛКП «Збиранка».

Відтак, трьом посадовцям «Збиранки» повідомлено про підозру у порушенні правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Було доведено, що складання відходів на сміттєзвалищі проводилось без затвердженого проекту, а посадовці підприємства не вживали жодних заходів для належного ущільнення та перешарування ізолювальним матеріалом складеного сміття.

Нагадаємо, що в жовтні досудове розслідування було завершено, а посадовцям ЛКП «Збиранка» надано доступ для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Розслідування триває.

Нагадаємо, внаслідок пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, що почалась 29 травня, загинуло троє рятувальників та один еколог ЛКП "Збиранка". За цими фактами було відкрито кримінальне провадження, в рамках якого проведено близько 600 допитів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.