Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Інвестбанк

okreditah.org

П'ятниця, 16 грудня 2016, 11:55

Інвестбанк оголосили банкрутом

Інвестбанк

Нацбанк відніс ПАТ "КБ "Інвестбанк" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зокрема, 15 грудня Національний банк прийняв рішення про віднесення ПАТ "КБ "Інвестбанк" до категорії неплатоспроможних.

Як наголосили у Нацбанку, причиною такого рішення стало те, що після віднесення банку до категорії проблемних його акціонери не вжили заходи для приведення розміру статутного капіталу банку у відповідність до вимог законодавства. У зв'язку з цим статутний капітал банку на 15 грудня 2016 року не відповідав вимогам щодо мінімального розміру статутного капіталу в 120 млн грн.

Зазначимо, згідно з постановою Нацбанку від 4 лютого цього року, банки зобов’язані забезпечити мінімальний розмір статутного капіталу в 120 млн грн. до 17 червня 2016 року.

Відтак, за даними Нацбанку, 98% вкладників "Інвестбанку" отримають свої вклади у повному обсязі – їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тис грн.

Станом на 7 червня 2016 року власниками ПАТ "КБ "Інвестбанк" були українці Олексій Котковський (41,25% акцій банку), Олександр Незвінський (19,96% акцій), Тамара Незвінська (2,35% акцій) та ТОВ "Баб-Інвест" (24,05% акцій).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.