Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Четвер, 9 серпня 2012, 15:21

Українська еко-іграшка стає все більш популярною у Львові

У Львові еко-іграшки вітчизняного виробника користуються щораз більшою популярністю, особливо конструктори з дерева. Вони виготовлені з натуральної сировини, не покриті лаком чи емульсіями та є дешевшими, ніж ті, що привезені з-за кордону.

Про це сьогодні на брифінгу розповіла представник компанії виробника еко-іграшок у Львові Ірина Піка. «Львівський ринок дитячих іграшок, та й ринки в інших містах України заповнені іграшками китайського виробництва. Вони яскраві та дешеві, але шкідливі, бо виготовлені з неякісної пластмаси чи інших матеріалів», – додала Ірина.

Еко-іграшка корисна тим, що дитина працює з натуральним матеріалом, розвиває дрібну моторику, фантазію, уяву, геометрично-просторове бачення, навики рахування та групування.

Перед тим, як потрапити на полиці магазинів, шлях еко-іграшки дуже довгий. Ірина Піка розповіла: «Спочатку іграшка має пройти затвердження в міністерстві освіти України в міжвідомчій художній раді, яка випробовує іграшку на ідейність, корисність. Треба зібрати дуже багато документів, гігієнічні висновки, протоколи досліджень».

Екологічні іграшки-конструктори на полицях львівських магазинів коштують від 40 до 800 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.