Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська облрада

Четвер, 22 грудня 2016, 14:23

Депутати облради затвердили бюджет Львівщини на 2017 рік

Львівська облрада

Бюджет Львівщини на 2017 рік становить майже 13 мільярдів гривень.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із позачергової сесії Львівської облради.

Сьогодні, 22 грудня, обласні депутати затвердили бюджет Львівщини на 2017 рік. "За" відповідне рішення проголосували 52 депутати. 

Як зазначив директор департаменту фінансів Львівської облдержадміністрації Олег Демків, обсяг обласного бюджету складає 12 млрд 983 млн грн.

За його словами, на структуру бюджету Львівщини суттєво вплинуло зростання мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

"Це, фактично, є основною особливістю обласного та всіх місцевих бюджетів 2017 року, оскільки збільшення зарплат потребувало суттєвого додаткового фінансового ресурсу. За останні роки такого стрімкого росту видатків на зарплату ми не мали, адже відбувається підвищення окладів всіх тарифних розрядів працівників бюджетної сфери", – розповів Олег Демків.

Також він додав, що наступного року на утримання місцевих бюджетів передадуть плату за енергоносії медустанов та закладів загальної освіти (окрім оплати праці педперсоналу).

"Ще один важливий момент –  з обласного бюджету фінансуватимуться професійно-технічні заклади, які розташовані у містах обласного значення, крім обласного центру. Таких закладів сьогодні є 13", – підкреслив Олег Демків.

Нагадаємо, сьогодні, під час розгляду проекту бюджету Львівщини сесійну залу обласної ради покинула вся фракція "Самопомочі"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.