Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Спостерігач ОПОРИ

П'ятниця, 23 грудня 2016, 15:22

ОПОРА п'ять разів зверталась до копів під час виборів у ОТГ Львівщини

Спостерігач ОПОРИ

Офіційні спостерігачі від громадської мережі "ОПОРА" 5 разів після фіксації порушень виборчого законодавства на місцевих виборах звертались до Національної поліції.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомила координатор спостереження ГМ "ОПОРА" за виборами у Львівській області Наталія Радиш.

Спостерігачам ОПОРИ доводилось звертатись до правоохоронних органів з метою припинення виявлених правопорушень. Наталія Радиш розповіла:

"Два повідомлення стосувались Мостиської ОТГ. Це було підписання протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці під час проведення голосування. При тому більшість членів комісії розуміли, що вони вчиняють правопорушення. Але пояснювали це тим, що вони намагаються оптимізувати свою роботу.

Також двічі спостерігачі викикали правоохоронців на дільницю в Пасіках-Зубрицьких (Давидівська ОТГ). Перший випадок був, коли спостерігач від одного з кандидатів на голову ОТГ перешкоджав членам виборчої комісії видавати бюлетені, забравши у них списки виборців й почав фотографувати їх.

Другий випадок був на цій же дільниці, коли нас, як офіційних спостерігачів не було допущено на підрахунок голосів. Були посторонні особи, які переконували що виконують свій громадянський обов'язок і не допускають нас на дільницю.

Останній випадок це також перешкоджання діяльності офіційного спостерігача, стався у Жовтанецькій ОТГ. Спостерігач, прийшовши на дільницю, побачила, що є якась конфлктна ситуація і почала проводити відеозйомку. Одна з членів комісії почала вибивати техніку з рук, мотивуючи тим, що не хоче бути публічною, не давала згоду на відеозйoмку з нею."

Наталія Радиш додала, що на виклики приїздила слідчо-оперативна група, яка брала пояснення у осіб, які порушували закон. Станом на понеділок (19 грудня) по одній з заяв уже внесено інформацію в Єдиний реєстр досудових розслідувань, по кількох ведеться перевірка. 

Нагадаємо, 18 грудня на Львівщині відбулися місцеві вибори у шести об'єднаних територіальних громадах: у Жовтанецькій сільській громаді Кам’янка-Бузького району, Давидівській сільській громаді Пустомитівському району, Нижанковицькій селищній громаді Старосамбірського району, а також Мостиській і Судовишнянській міських і Шегинівській сільській громадах Мостиського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.