Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміття

Понеділок, 26 грудня 2016, 10:48

Депутати заборонили будівництво сміттєпереробної лінії у Рясному

сміття

Львівські депутати заборонили будівництво на території Сільмашу та проголосувати за створення ландшафтного заказника.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про врегулювання питання поводження з відходами на території промзони заводу "Сільмаш" на вул. Шевченка.

Це рішення підтримали 54 львівських депутати.

Зокрема, в ухвалі йдеться:

- заборонити будь-яку діяльність, пов’язану з відходами, що ведеться на території промзони "Сільмаш" у випадку, якщо вона суперечить закону;

- відкрити інформацію, надавши завірені копії документів на всі будівлі та земельні ділянки, що належать до комунальної власності на території заводу;

- оприлюднити до першого лютого 2017 року стратегію вирішення проблеми із сміттям на найближчі п’ять років;

- виконати комплексну екологічну програму щодо створення ландшафтного заказника "Білогорська долина" та передбачити на це кошти із міського бюджету на 2017 рік.

Нагадаємо, 22 грудня засідання сесії міської ради завершилось достроково, а розгляд питань порядку денного було перенесено на сьогодні через мешканців Рясного, які виступають проти будівництва сміттєпереробного комплексу на території "Львівхімсільмашу" та які заблокували роботу сесії, пояснивши що готові її розблокувати лише після ухвалення рішення про заборону встановлення сміттєпресувальної лінії на території заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.