Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Олег Синютка

Понеділок, 26 грудня 2016, 15:42

На Львівщині зарплата від 11 000 грн зупинить заробітчанство до Польщі, – Синютка

Олег Синютка

Середня зарплата у грудні на Львівщині складає близько 5 000 гривень, що є найкращим показником серед областей західної України.

Про це сьогодні повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, звітуючи про свою діяльність за 2016 рік.

"Ми мали зустріч із Європейською бізнес-асоціацією і дійшли до висновку, що аби люди не шукали високооплачуваної роботи за кордоном, зокрема в Польщі, потрібно запропонувати на Львівщині зарплату розміром від 11 000 до 13 000 гривень. Тоді це буде альтернативою роботі за кордоном", – розповів Олег Синютка.

За його словами, у грудні середня заробітна плата на Львівщині становить близько 5 000 гривень, що майже на 10% менше, ніж в середньому по Україні.

Втім, навіть із такими показниками Львівщина сьогодні пропонує найбільшу зарплату серед областей західної України. 

"Саме тому зростання мінімальної зарплати до 3200 гривень з 1 січня 2017 року – є дуже правильним кроком, адже він детінізує заробітну плату та сприятиме зростанню внутрішнього ринку України. Адже низька купівельна спроможність людей та вузькість внутрішнього ринку є одним із найбільших гальм у розвитку української економіки", – пояснив Олег Синютка.

Однак, згідно із даними Державної служби статистики, на Львівщині – одна із найнижчих зарплат в Україні: у жовтні вона становила 4591 грн, поступившись Дніпропетровській (5271 грн), Донецькій (6733 грн) та Запорізькій (5335 грн) областям.

Водночас губернатор Львівщини зауважив, що впродовж цього року в області вдалося відкрити понад 50 нових підприємств, а це, в свою чергу, – більше 12 000 робочих місць.

Нагадаємо, цьогоріч на Львівщині відкрили відразу два заводи електрообладнання і автозапчастин Fujikura.

А на початку листопада під Львовом запрацювало підприємство "Бадер Україна", яке займається пошиттям чохлів для сидінь автомобілів Audi та BMW.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.