Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вилучені гроші

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 27 грудня 2016, 16:10

На Львівщині затримали організаторів конвертаційного центру

вилучені гроші

Через підконтрольні фірми зловмисники "відмили" більше 100 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, впродовж 2013-2015 років троє зловмисників займалися фіктивним підприємництвом, використовуючи низку фірм, зареєстрованих на себе та на підставних осіб. Через організований конвертаційний центр вони вивели з економіки у тіньовий обіг більше 100 млн грн.

"Ці фірми допомагали прикривати незаконну діяльність інших підприємств, пов’язану з ухиленням від сплати податків. А саме – переводили кошти у готівку з наступним поверненням їх замовникам. За надану "послугу" організатори центру отримували винагороду у вигляді обумовлених відсотків від суми угоди.
Внаслідок таких протиправних дій до державного бюджету не надійшли податки в сумі щонайменше 9 млн грн", – зазначили у поліції. 

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво). За цей злочин передбачене покарання у вигляді штрафу від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також під час досудового слідства на банківські рахунки та готівку підозрюваних накладено арешт, а їх сума становить понад 2,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.