Поліція шукатиме зниклі у Національній галареї стародруки

П'ятниця, 6 січня 2017, 11:29

Генеральний директор Львівської національної галареї мистецтв імені Б.Г. Возницького подав заяву до національної поліції про провдення перевірки за фактом зникнення музейних цінностей.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Заява від генерального директора галареї Тараса Возняка у Головне управління Національної поліції у Львівській області надійшла 4 січня щодо проведення перевірки за фактом зникнення музейний цінностей. Вітдак, проводиться досудове розслідування.

«У результаті здійснення перевірки наявності предметів зберігання у Музеї мистецтва староукраїнської книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького уповноваженою до цього комісією виявлено факт відсутності значної кількості стародруків та рукописів, які мають мистецьку та матеріальну цінність», – йдеться у заяві.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, вчора на прес-конференції Тарас Возняк заявив, що з Музею мистецтва давньої української книги, що є відділом Львівської національної галереї мистецтв, зникли 95 стародруків і два манускрипти (рукописи).

У розпорядженні Варіантів є список зниклих стародруків.

 

Мітки: Національна Львівська Галерея, стародруки, Тарас Возняк