Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Середа, 18 січня 2017, 12:09

Садовий просить у районів та областей відкрити полігони для сміття

львівське сміття

Львівська мерія звернеться до обласної та Державної комісії з питань ТЕБ і НС щодо надання дозволу на вивіз сміття на області та українські сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій буловирішено звернутися до голів обласної та Державної комісії з питань ТЕБ і НС щодо надання дозволу на вивіз сміття на полігони в межах області та держави.

«З кожним днем проблема вивозу сміття у Львові ускладнюється. Тому було скликане позачергове засідання комісії, яка прийняла рішення про те, що на даному етапі можемо клопотати перед обласною і державною комісіями ТЕБ і НС щодо розблокування полігонів на території Львівської області та полігонів на території України. Сьогодні такі клопотання мають бути направлені і голові обласної, і голові державної комісії ТЕБ і НС», – заявив начальник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Віктор Іваніцький.

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак, ситуація з твердими побутовими відходами у Львові сьогодні стає надзвичайною.

«Можливість вивозити сміття заблокована і вивозити сміття далі немає можливості. Враховуючи потепління, яке незабаром буде, це може призвести до порушення екологічних норм та порушення санітарної ситуації в місті», – наголосив Сергій Бабак.

Як додав міський голова Львова Андрій Садовий, перевізники ДВ-Екосвіт і САТ не мають куди вивозити сміття, чотири інші компанії – АВЕ, Санком, Грінера, Львівспецкомунтранс – ще справляються із вивозом.

Нагадаємо, як стало відомо Варіантам із власних джерел, станом на кінець минулого тижня зі Львова не вивезли майже половину всього сміття. А 12 січня на окремих вулицях Сихівського та Франківського районів ще з Різдва комунальники не вивозили сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.